Menu Weekendowe

W Zalewajce co tydzień nowe MENU SEZONOWE obowiązujące od piątku do niedzieli.

MENU NA NAJBLIŻSZY WEEKEND HISZPAŃSKI

  • GAZPACHO – CHŁODNIK Z POMIDORÓW – Hiszpańska zupa, wywodząca się z Andaluzji, składająca się z surowych warzyw (pomidora, ogórka, czerwonej papryki i cebuli, czosnku), bazylii, oliwy, soku z cytryny, octu winnego i rozmoczonego chleba – 16 zł
  • TAPAS -PÓŁMISEK PRZYSTAWEK – jamόn serrano (szynka serrano), fuet (kiełbasa wieprzowa), chorizo picante (dojrzewająca kiełbasa wieprzowa),
    oliwki, oliwa czosnkowa, grzanki – 29 zł
  • HULETA DE CREDO SCHAB Z KOŚCIĄ Z GRILLA – podany z sosem pomidorowym z warzywami oraz ziemniakami smażonymi z sosem czosnkowym(patatas bravas) – 39 zł
  • DORADA Z GRILLA – dorada marynowana w ziołach, grillowana, podana z talarkami ziemniaczanymi i sałatą ze świeżych warzyw z sosem winegret – 44 zł
  • TARTA CREMA CATALANA – ciasto kruche z kremem na bazie mleka i żółtek,
    ze skórką z cytryny i cynamonem. – 12 zł

Jeśli chcesz spróbować kuchni włoskiej, portugalskiej, francuskiej, hinduskiej, tajskiej i wielu innych zarezerwuj swój czas na kulinarną podróż dookoła świata wraz z Gospodą Zalewajką.

Począwszy od piątku czyli 10 lipca 2020 roku zaczynamy cykl spotkań weekendowych poświęconych odkrywaniu tajników smaku dań wywodzących się z określonej tradycji kulinarnej świata. Jeśli chcecie Państwo polecieć z nami w bliższy lub dalszy zakątek kuli ziemskiej śledźcie nasz profil na facebooku oraz naszą stronę internetową.