Sylwester w gospodzie 2013/2014

Już niebawem bo 31 grudnia w Gospodzie Zalewajka rozpoczniemy zabawę na całego !

Program Sylwestrowej nocy:

Na powitanie Gospodarze jak mróz pod nogami będzie skrzypiał ku pokrzepieniu serc i duszy częstować będą przepalanką i innymi „nastojkami” i od 20-ej w izby gospody Was poprowadzą.

Zaczniemy od kolacji i do stołu podamy (20:00 – 20:30):

Gorącą polewnice:

Naszą domową Zalewajkę na wędzonce i z grzybami

lub

Rosół z kluseczkami i warzywami julienne

Nieco później:

Cielęcą pieczeń z sosem tymiankowy, gratine ziemniaczanym i ratatuille warzywnym

lub

Dla tych co mięsiwa nie jadają Pieczony łosoś „pędzlowany” śmietaną z koprem oraz z gratine ziemniaczanym i ratatuille warzywnym

Na deser:

Czekoladowy duet z gorzkiej i białej czekolady z kandyzowaną żurawiną

Stoły będą pełne od wybornych przekąsek i sałatek a w nich:

-Polędwiczki wieprzowe nadziewane z kurkami i musztardą Dijon

-Zrazy z łososia ze szparagami zielonymi i suszonymi pomidorami

-Galantyna z kaczki na grillowanych jabłkach

-Drobiowe tymbaliki z chrzanową chmurką

-Pstrąg w galarecie z warzywami sezamowymi

-Trio Tatarów: wołowy, z łososia, z bakłażana

-Mięsiwa Pieczyste oraz z naszej wędzarki i pasztety wszelakie ze śliwką, kurkami  i w serze

-Sałatka brokułowa z pomidorami , jajem i rokpol`em

-Sałatka Szefa z szynką i serem

-Klasyczna sałatka „Cezar”

Dodatki- Pikle: ogórki, papryka, patisony oraz chrzan i ćwikła

Dwa rodzaje masła i pieczywa

Bufet a w nim słodkości i owoce

Późniejszą porą (23:00 – 23:30):

Pieczony Płonący Udziec wieprzowy w całości serwowany przez naszego Szefa Kuchni z kaszą gryczaną opiekanymi ziemniakami i buraczkami zasmażanymi

Gdy północ wybije, huk wielki się rozniesie, wszyscy toast noworoczny wniosą i rozlegnie się brzęk pucharów

Pokaz sztucznych ogni

Gdy się trochę rozbawicie, popijecie, potańczycie, wniesiemy(00:30 – 1:00)

Szpady pełne mięsiw z drobiu i wieprzowiny paloną żubrówką płonące.

a nad ranem dla spokoju i zachowania równowagi wyserwujemy Czerwony Barszcz z krokietem nadziewanym kapustą i grzybami.  (2:30 – 3:00)

NAPITKI:

Wszelakie, napoje, soki i woda bez limitu!

Kawa i herbata bez limitu!

Mocniejsze trunki:

Wina białe, czerwone karafka 1L / osoba

Wódka Czysta 0,5l/ na osobę

Piwo z beczki bez limitu!!!

Wino musujące w północ podane.

O oprawę muzyczną i dobrą zabawę zadba zespół – „PASJONATA”

Koszt uczestnictwa 320 zł za osobę.

Zapraszamy i do zobaczenia !  Gospodarze i cały zespół Gospody Zalewajka