Nasze jadło

Drodzy Goście, czekadełko (chleb, smalec, ogórki) gratisowo podajemy przy zamówieniu dań głównych.

Sandacz smażony – 45 zł

Na sosie kurkowym z ryżem oraz warzywami z wody

Udko z kaczki confit – 38 zł

W sosie żurawinowym z kopytkami oraz burakami zasmażanymi

Cielęcina na plackach ziemniaczanych – 45 zł

Gulasz cielęcy z kurkami podany z karmelizowaną marchewką

Staropolski kotlet schabowy – 34 zł

Marynowany w mleku, smażony na smalcu, z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną

Golonka w piwie– 44 zł

Z ziemniakami z patelni, kapustą zasmażaną oraz chrzanem i musztardą

Stek wołowy New Jork – 125 zł

Sezonowany rostbef wołowy Black Angus z ziemniakami i wrzywami z patelni oraz zestawem sosów na zimno.

Szpada mięsiwami nabita – dla dwóch osób 99 zł

Mięsa: GOLONKA, karkówka marynowana boczek wędzony, pierś z kurczaka marynowana, kiełbasa, kaszanka, a wszystko to podane z ziemniakami z patelni, kopytkami, kapustą zasmażaną oraz sosami.