Nasze jadło

Drodzy Goście, czekadełko (chleb, smalec, ogórki) gratisowo podajemy przy zamówieniu dań głównych.

Filet z sandacza w sosie krewetkowym – 56 zł

w sosie maślano-limonkowym, podane z ryżem i warzywami z wody

Udko z kaczki confit – 44 zł

W sosie wiśniowym z kopytkami oraz burakami zasmażanymi

Polędwiczka wieprzowa sous vide w sosie z leśnych grzybów – 49 zł

podana z kopytkami i warzywami z wody

Staropolski kotlet schabowy – 41 zł

marynowany w mleku, smażony na smalcu, podany z ziemniakami i kapustą zasmażaną

Goleń z jelenia – Ossobucko – 58 zł

w sosie tymiankowym, podana z kasą gryczaną i surówką z kiszonego ogórka

Golonka z pieca w piwie – 48 zł

z ziemniakami z patelni, kapustą zasmażaną oraz chrzanem i musztardą

Stek z polędwicy wołowej z sosem śmietanowo-pieprzowym – 95 zł

podany z ziemniakami z patelni oraz warzywami z grilla

Szpada mięsiwami nabita – dla dwóch osób 105 zł

Mięsa: GOLONKA, karkówka marynowana x 2, pierś z kurczaka marynowana, kiełbasa, kiszka ziemniaczana, a wszystko to podane z ziemniakami z patelni, kopytkami, kapustą zasmażaną oraz sosami