Menu Sylwestrowe

Przystawki zimne

Deski wędlin(schab wędzony i pieczony, karkówka wędzona i pieczona, boczek pieczony, wybór kiełbas)

Deski pasztetów domowych(z pomarańczą i z żurawiną)

Biszkopt szpinakowy z serkiem chrzanowym i łososiem wędzonym

Tatar wołowy z dodatkami

Golonka w galarecie

Krewetki w panierce kokosowej

Tiftele z sosem tzatziki

Deski serów

Sałatka ryżowa z kurczakiem i czerwoną fasolą na ostro

Mix sałat z gruszką maślaną, kozim serem i orzechami włoskimi

Marynaty, masło, smalec, ogórki kiszone, pieczywo mieszane

Zupy:

Krem z grzybów leśnych z grzankami czosnkowymi

Dania główne:

Kaczka pieczona podana na jabłkach w sosie pomarańczowym

Policzki wołowe z warzywami w sosie z czerwonego wina

Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim

Łosoś z pieca na sosie kaparowym

Indyk w sosie brzoskwiniowym z chili i kolędrą

Dodatki do dań głównych:

Ziemniaki opiekane z masłem rozmarynowym

Pęczotto z warzywami i parmezanem

Warzywa pod beszamelem

Buraczki z papryką zasmażane

Bukiety surówek

Desery:

Mix ciast oraz mini desery